Psihoterapie de Familie

Psihoterapie de Familie

Familia influențează toate aspectele vieții noastre ca individ și de cele mai multe ori ne definește. În familie învățăm deprinderi, obiceiuri, valori morale, cum să iubim, cum să relaționăm cu ceilalți. Dacă avem norocul să ne naștem într-o familie cu relații sănătoase, cel mai probabil și noi vom avea relații sănătoase cu oamenii din jurul nostru, însă, dacă familia noastră este disfuncțională acest lucru își va pune amprenta în dezvoltarea noastră ulterioară. Probabil că in fiecare familie apar momente de disfuncționalitate sau situații tensionate, dar este important modul în care acestea sunt rezolvate. Astfel, atunci când nu știi la ce soluție să apelezi pentru a rezolva o problemă de familie, poate ar trebui să iei în calcul terapia de familie.
image

Probleme specifice ale celor care aleg psihoterapia de familie

✓ Dificultăți de comunicare sau exprimare a emoțiilor ✓ Conflicte între frați ✓ Conflicte între generații ✓ Probleme conjugale ✓ Adaptarea la o schimbare majoră ✓ Diagnostic de boală sau adicție la unul
✓ Tulburări de comportament
✓ Traume ✓ Abaterea de la normele sociale (cupluri cu persoane de același sex care cresc un copil, părinți necăsătoriți) ✓ Membrii familiei ce provin din medii culturale, rasiale sau religioase mixte

image
image

Maria
V.

Avocat
Eram mereu în conflict cu fiul nostru adolescent, iar discuțiile se transformau rapid în certuri. Terapia de familie ne-a oferit un spațiu în care am putut vorbi deschis despre frustrările noastre și am învățat să ascultăm și ce avea el de spus. Acum suntem mult mai echilibrați în relație, și reușim să găsim soluții împreună, fără tensiuni.
image

Georgiana
Niculae

Noi, ca părinți, am avut dificultăți în a înțelege schimbările și provocările prin care trecea copilul nostru. Terapia de familie ne-a oferit instrumentele pentru a gestiona aceste tensiuni și pentru a-l sprijini într-un mod sănătos. Acum, relația noastră este mult mai armonioasă și simțim că ne înțelegem mai bine unii pe alții.
image

Irina
M.

Terapia de familie ne-a oferit un spațiu sigur pentru a discuta problemele care ne afectau de mult timp. Cu ajutorul terapeutului, am reușit să depășim tensiunile dintre noi și să ne susținem mai bine. Ne-am regăsit echilibrul și am învățat să funcționăm mai bine împreună ca familie.

Salvează familia și relația ta alegând să lucrezi cu profesionști!

Dorești mai multe ședințe?
Alege un pachet!  

image

Pachet Silver

Excelent pentru tine

Reducere 10% - Economiseșt 297 RON
image

Pachet Gold

Lucrezi în profunzime

Reducere 15% - Economiseșt 445 RON
image

Ce obții?

Rezultate Reale

Reducere 20% - Economiseșt 1188 RON

Cum te poate ajuta psihoterapia de familie?

Terapia de familie se adresează, în general, mai multor membrii ai familiei care caută să rezolve problemele dintre ei. Este de preferat să vă prezentați împreună la terapeut, însă dacă unul dintre membrii familiei refuză și nu reușiți să îl convingeți, puteți participa fără el la consiliere.
Îmbunătățirea comunicării
Înțelegerea limitelor sănătoase și a modelelor, precum și a dinamicii familiei
Reducerea numărului de conflicte și dezvoltarea unor abilități mai bune de gestionare a furiei
Creșterea onestității între membrii familiei
Reducerea surselor de tensiune și stres
Dezvoltarea unor abilități de gestionare a emoțiilor și adaptare la situațiile cu care se confruntă unul dintre membrii familiei
image

Cat dureaza si cum se desfasoara sedintele de psihoterapie?

Clinica Puterea Minții oferă servicii terapeutice ONLINE. Prețurile pe care le percepem la Clinica Puterea Minții sunt accesibile pentru orice persoană.

Durata unei ședințe de psihoterapie este de 45 de minute.

Fiecare terapeut din clinică are o pagină de prezentare, astfel încât tu să poți face cea mai bună alegere pentru tine.

Poți începe cu o singură ședință sau poți opta pentru un pachet de ședințe, la care beneficiezi și de o reducere semnificativă de preț.

Ce este psihoterapia de familie, in ce consta si cum te poata ajuta?

Psihoterapia de familie este o modalitate terapeutică ce ajută membrii unei familii să își îmbunătățească relațiile și să gestioneze conflictele într-un mod sănătos și constructiv. Aceasta se bazează pe ideea că problemele unui individ nu apar izolat, ci sunt adesea influențate de dinamica familiei.

Astfel, terapia implică toți membrii familiei pentru a identifica și înțelege dificultățile, fie că este vorba despre tensiuni între generații, conflicte între părinți și copii sau provocări legate de schimbări importante în viață, cum ar fi divorțul, pierderea unui membru sau mutările.
Psihoterapia de familie constă în sesiuni regulate, în care terapeutul facilitează discuțiile dintre membrii familiei, oferindu-le un spațiu sigur pentru a-și exprima gândurile și emoțiile. În aceste întâlniri, fiecare persoană este încurajată să își împărtășească perspectiva, să învețe să asculte activ și să își exprime nevoile într-un mod sănătos și respectuos. Prin această abordare, familia poate depăși neînțelegerile și poate construi relații mai solide și mai armonioase.
image

© Puterea Minţii. Conţinut protejat, Toate drepturile rezervate.